Mondriaan Kwartet
Telefoon: (31) (20) 6920789
Mondriaan logo
BezettingSpeellijstToelichtingenProgramma'sDiscografieRepertoireAlgoritmic composerAlgoritmic composer | PrincipeAlgoritmic composer | InterfaceAlgoritmic composer | DownloadMeer / Nieuws Principe:
Ieder beeldobject staat voor een muzikaal object. De beeldobjecten hebben bepaalde eigenschappen. Deze eigenschappen vullen samen met aanvullende informatie de muzikale algoritmes. De vijf objecten die het basismateriaal voor het algoritme vormen:

Statement1: Het Statement: Verandert het basismateriaal fundamenteel, er onstaat nieuw muzikaal materiaal.

Antecedent2: Het Antecedent: Kijkt naar de algoritme-parameters van zijn opvolger, kan belangrijk muzikaal varieren, er wordt uitgegaan van bestaand materiaal.

Concequent3: Het Concequent: Volgt noodzakelijk op het Antecedent, zal een duidelijke muzikale tegenstelling veroorzaken, ook op basis van bestaand materiaal.

Preperation4: De Preperation: Neemt een aantal algoritme-parameters over van zijn opvolger en leidt hem in, er onstaat geen nieuw basismateriaal.

Extension5: De Extension: Neemt een aantal algoritme-parameters over van zijn voorganger en leidt hem uit, er ontstaat geen nieuw basismateriaal.
Deze objecten en de volgorde waarin ze geplaats worden bepalen de algortime-parameters, waarmee het muzikaal materiaal gegenereerd gaat worden. Binnen de objecten kan gevarieerd worden met beeld-parameters, waarmee de parameters van de objecten bepaald kunnen worden.
Op dit moment is Klankkast nog in ontwikkeling:
De off-line DEMO staat klaar om geprobeerd te worden !